Ministrul Muncii, Mihai Seitan, propune codul unic de asistenta sociala


Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat vineri ca legislatia din domeniul prestatiilor sociale va fi mult simplificata, iar statul va acorda in viitor ajutoare doar persoanelor care se confrunta cu saracia, urmand a fi creat un cod unic de asistenta sociala ce va ingloba 250 de acte normative.

"Trebuie sa facem un cod de asistenta sociala, care sa cuprinda intreaga legislatie referitoare la prestatiile sociale. In acest moment exista 250 de acte normative in acest domeniu care mai mult incurca decat usureaza munca in acest domeniu. Acestea vor fi curpinse intr-un singur cod", a spus Seitan.

Ministrul a acuzat guvernele anterioare de haosul care exista in acest moment in domeniul prestatiilor sociale. "S-au creat categorii de persoane care isi doresc sa fie sustinute financiar de stat fara sa munceasca. Aceasta situatie trebuie sa inceteze", a afirmat el.

"Dorim sa acordam asistenta sociala doar acelor persoane care au intr-adevar nevoie de o sustinere financiara si sa incurajam munca ca singurul model dezvoltat pentru autoprotectie", a completat Seitan.

Ministrul a mai spus ca guvernul vrea sa reevalueze sistemul de prestatii sociale. "Vom transfera prestatiile pe grupurile cele mai vulnerabile pentru a stopa trasmiterea saraciei de la o generatie la alta", a sustinut el.

Potrivit ministrului, romanii care sunt cei mai afectati de efectele crizei economice sunt familiile cu copii, mai ales cele din mediul rural.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat