100 de milioane de euro pentru ocuparea fortei de munca


Un nou instrument european de finantare pentru ocuparea fortei de munca si incluziune sociala ar putea fi operational din luna iunie a acestui an, bugetul total alocat in perioada 2010 - 2013 fiind estimat la 100 de milione de euro, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Prin implicarea altor institutii financiare internationale se astepta ca bugetul acestui instrument financiar sa creasca pana la 500 de milioane de euro.


Potrivit MMFPS, in contextul problemelor generate de criza economica si financiara si pe fondul deteriorarii pietelor fortei de munca din UE, consiliul EPSCO a adoptat, la inceptul acestei saptamani, in cadrul reuniunii ministrilor muncii din statele membre, instituirea Instrumentului European de Microfinantare Progres pentru ocuparea fortei de munca si incluziune sociala, ca masura pentru atenuarea impactului social al crizei.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat