83 la suta dintre romani considera ca saracia a crescut in ultimul an


83% dintre romani considera ca saracia a crescut in tara lor in ultimul an, peste media la nivel de Uniune, unde trei sferturi (74,7%) din populatie are acest sentiment, in conditiile in care un european din sase vorbeste de o lupta continua pentru plata cheltuielilor casnice, potrivit CE.

83% dintre romani considera ca saracia a crescut in tara lor in ultimul an, peste media la nivel de Uniune, unde trei sferturi (74,7%) din populatie are acest sentiment, in conditiile in care un european din sase vorbeste de o lupta continua pentru plata cheltuielilor casnice, potrivit CE.

Aceste date au fost prezentate in sondajul Eurobarometru privind impactul social al crizei, prezentat marti de Comisia Europeana, care a fost realizat in luna mai 2010 si marcheaza jumatatea Anului european de lupta impotriva saraciei. Sondajul urmeaza deciziei din 17 iunie a liderilor UE de a scoate 20 de milioane de europeni din saracie si excluziune sociala pe parcursul urmatorului deceniu.

"Rezultatele sondajului confirma ca saracia reprezinta o problema majora in UE si ca actuala situatie economica si financiara agraveaza situatia. Criza se face simtita si o proportie semnificativa de europeni reusesc astazi cu greu sa faca fata cheltuielilor de zi cu zi", a declarat Laszlo Andor, comisar UE pentru ocuparea fortei de munca, afaceri
sociale si incluziune, in cadrul unei conferinte de presa, la Bruxelles.

"Noua strategie UE pentru urmatorul deceniu (Europa 2020) si obiectivul acesteia de scoatere a cel putin 20 de milioane de europeni din saracie pana in 2020 emite un mesaj puternic privind angajamentul sincer al tuturor tarilor la rezultate vizibile pentru o Europa mai corecta si mai incluziva", a adaugat comisarul european.

In general, cetatenii romani cred ca saracia a crescut la toate nivelurile in anul precedent sondajului: 65% considera ca saracia a crescut puternic in tara lor, 77% cred ca saracia a crescut la nivel local si 71% considera ca saracia a crescut pe tot cuprinsul UE. Ponderile sunt in crestere fata de nivelurile inregistrate in sondajul din martie, cand se cifrau la 74%, 67%, respectiv la 58%.

In plus, romanii au avut unele dintre cele mai mari problemedin UE cu achitarea facturilor curente si cumpararea de alimente sau alte articole de consum zilnic, 91,7% dintre ei confruntandu-se in ultimul an cu astfel de dificultati, mai mult sau mai putin grave.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat