MMFPS finanteaza 150 de burse: Program de master in domeniul economiei sociale


Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), sub coordonarea domnului secretar de stat Nicolae IVASCHESCU, organizeaza primul program national de master in domeniul economiei sociale in parteneriat cu patru universitati din Romania:

Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti, Universitatea din Oradea si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Prin acest demers, Ministerul doreste sa sprijine concret dezvoltarea economiei sociale ca solutie pe termen lung pentru incluziunea pe piata muncii a persoanelor defavorizate.

Desi in alte state membre ale Uniunii Europene formele de economie sociala si-au demonstrat deja eficienta, practica in domeniu este relativ noua in Romania. Prin urmare, programul de master va pregati sute de specialisti, asigurandu-le absolventilor o certificare suplimentara. Cursurile vor incepe pe 1 octombrie 2010, vor avea durata de 4 semestre si vor oferi cunostinte despre asistenta si economie sociala, cunostinte de management financiar, contabilitate si analiza costurilor, despre modul de infiintare si functionare a unei intreprinderi sociale, managementul resurselor umane, cadrul legislativ relevant si multe alte informatii utile pentru viitorii antreprenori sociali.

Sesiunile de practica din cadrul programului de master se vor organiza la intreprinderi sociale existente in Romania. Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va finanta taxele de studiu pentru 150 de specialisti si va organiza sesiunile de practica in intreprinderi sociale din Romania. Distributia locurilor finantate este: Universitatea de Vest din Timisoara a 50 de locuri; Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti a 30 de locuri; Universitatea din Oradea a 30 de locuri; Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca a 40 de locuri. Sunt asteptati sa se inscrie la programul de master absolventi ai institutiilor de invatamant superior din domeniile economic, social, resurse umane si management, precum si orice alte persoane care sunt interesate de infiintarea si gestionarea unei intreprinderi sociale.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat