Inca doua zile libere anuale, in Codul Muncii


Angajatii ar putea beneficia de inca doua zile libere pe an, fata de cele prevazute deja in Codul Muncii.
Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, de saptamana viitoare, a fost inscris un proiect de lege pentru modificarea Codului Muncii. Initiativa legislativa include alte doua zile libere in categoria sarbatorilor legale, fata de cele prevazute in acest moment. Este vorba de prima si a doua zi de Rusalii, sarbatorita la 50 de zile dupa Pasti, intr-o zi de duminica. In prezent, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt: 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun si 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate de celelalte culte religioase legale, altele decat cele crestine. Proiectul a primit raport favorabil de la Comisia pentru munca si protectie sociala de la Camera Deputatilor si va fi dezbatut in plen. Propunerea de modificare a Codului Muncii a fost respinsa de Senat, insa Camera deputatilor este for decizional.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat