Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocatii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi


Aproximativ 100.000 de beneficiari de alocatii monoparentale sau complementare vor pierde aceste drepturi odata cu intrarea in vigoare a noii legi prin care va fi redus venitul pentru care acestea pot fi acordate.

Directorul general de asistenta sociala din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a declarat marti intr-o conferinta de presa ca familiile care au un venit pe membru de familie cuprins intre 371 si 470 de lei nu vor mai primi alocatii monoparentale sau complementare, in aceasta situatie fiind in jur de 100.000 de beneficiari.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii Nicolae Ivaschescu a adaugat ca acesti beneficiari vor primi in continuare ajutoarele de caldura sau alocatiile de stat pentru copii, dar nu vor mai primi alocatii monoparentale sau complementare.

Potrivit acestuia, sunt aproximativ 490.000 de familii beneficiare ale acestor tipuri de alocatii care au venit pe membru de familie cuprins intre zero si 370 de lei si carora li se va majora cuantumul alocatiilor. Ivaschescu a dat ca exemplu o familie cu doi parinti si cu mai mult de patru copii, care are un venit cuprins intre zero si 200 de lei si care va beneficia de un cuantum al alocatiilor de 120 de lei, fata de 70 de lei. El a precizat ca odata cu intrarea in vigoare a noii legislatii va fi abrogata Ordonanta 105 care prevedea aceleasi alocatii, dar in alte cuantumuri.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat