Cat va fi alocatia pentru copii?


In sedinta de astazi, miercuri, 1 septembrie 2010, executivul va discuta aprobarea proiectului de lege privind alocatia pentru sustinerea familiei.

Acordarea alocatiei are drept scop completarea veniturilor familiilor in vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ingrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii cursurilor unei forme de invatamant, organizata potrivit legii, de catre copiii de varsta scolara aflati in ingrijirea familiilor cu venituri reduse. Instituirea noii alocatii se bazeaza pe rationalizarea alocatiei familiale complementare si a alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala, astfel incat sa se asigure o tintire mai buna a prestatiei si acoperire suficienta cu masuri de asistenta sociala a familiilor cu copii si venituri extrem de reduse. Alocatia pentru sustinerea familiei se acorda tuturor familiilor formate din sot, sotie si copii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, si familiilor formate din persoana singura si copii aflati in intretinere, denumite familii monoparentale, ale caror venituri pe membru de familie sunt de pana la 370 lei/persoana . Cuantumurile sunt stabilite in functie de numarul copiilor din familie, astfel:

familii cu 2 parinti

Venituri 0 a 200 lei

1 copil 30

2 copii 60

3 copii 90

4 si mai multi copii 120

Venituri 201 a 370 lei

1 copil 25

2 copii 50

3 copii 75

4 si mai multi copii 100

familii cu 1 parinte

Venituri 0 a 200 lei

1 copil 50

2 copii 100

3 copii 150

4 si mai multi copii 200

Venituri 201 a 370 lei

1 copil 45

2 copii 90

3 copii 135

4 si mai multi copii 180

Cererea de acordare a alocatiei, precum si declaratia pe propria raspundere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia , se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia. Frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere este conditie de acordare integrala a alocatiei, acolo unde este cazul. Pentru cetatenii altor state sau apatrizi, cererea se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia, iar in cazul familiilor care nu au stabilit un domiciliu sau resedinta ori fara locuinta, cererea se inregistreaza la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala acestia traiesc.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat