Subventii obtinute in baza unor contracte de munca fictive


Administratorii a doua societati comerciale sunt suspectati ca au obtinut subventii in valoare de peste 775.000 de lei in baza unor contracte de munca fictive, prin care se stipula angajarea a 90 de persoane cu varste de peste 45 de ani.

Cei doi sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals.
La data de 21 septembrie, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj au dispus retinerea pentru 24 de ore a fata de administratorii a doua societati comerciale intrucat sunt suspectati ca au facut angajari fictive pentru a obtine subventii ilegale.

Din probatoriul administrat de politistii de investigare a fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, a rezultat ca T.G.D., de 24 ani si T.V., de 43 ani, administratori la doua societati comerciale din Prigoria, in perioada 2007-2010, au facut angajari fictive in scopul obtinerii de subventii ilegale.

In acest sens, suspectii au angajat fictiv 90 de persoane, majoritatea cu varsta de peste 45 de ani, pentru a obtine subventii de la bugetul de stat.

Pentru realizarea activitatii infractionale, suspectii au intocmit in fals contracte de munca, dar intrucat legea conditiona acordarea subventiilor de mentinerea contractelor pe o perioada de minimum 24 de luni, acestia au incadrat persoane succesiv pe cele doua firme, iar ulterior le desfaceau contractul de munca cu mentiunea a€žNecorespunzatora€ť, situatie in care angajatorul nu era raspunzator de incetarea raporturilor de munca si implicit nu era obligat sa returneze sumele obtinute drept subventie.

Prin activitatea infractionala desfasurata, suspectii au creat un prejudiciu bugetului de stat de 775.000 lei.

Cei doi administratori urmeaza sa fie prezentati astazi Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat