Guvernul a modificat plafoanele de la firmele, care creaza locuri de munca, pot beneficia de ajutor de stat


Executivul a adoptat o Hotarare de Guvern privind modificarea Hotararii Guvernului nr. 1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, care vizeaza modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc si creeaza locuri de munca in Romania pot beneficia de ajutor de stat.

Actul normativ reduce pragul minim al conditiei de eligibilitate referitoare la valoarea investitiei, la minim 5 milioane de euro, si a locurilor de munca nou create de la 100 la 50, astfel incat sa aiba acces la aceasta forma de sprijin si IMM-urile.
De asemenea, se vor avea in vedere patru categorii de proiecte eligibile:
i Investitii intre 5-10 milioane euro, inclusiv, si minim 50 de locuri de munca
i Investitii intre 10-20 milioane euro, inclusiv, si minim 100 de locuri de munca
i Investitii intre 20-30 milioane euro, inclusiv, si minim 200 de locuri de munca
i Investitii care depasesc 30 milioane euro si minim 300 de locuri de munca

Seful Executivului a precizat ca apentru 2010 mai avem inca la dispozitie 65 de milioane de euro pentru firmele care genereaza afaceri in Romania si creeaza locuri de munca.a
De asemenea, pentru facilitarea sprijinirii cat mai multor operatori economici, a fost extinsa sfera de cuprindere a categoriei costurilor eligibile prin introducerea costurilor legate de realizarea constructiilor in scop turistic si medical.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat