Rezultatele intalnirii ministrului Justitiei cu conducerea ANP si sefii unitatilor penitenciare


In data de 5 octombrie, la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor a avut loc o sedinta de lucru intre conducerea administratiei si sefii unitatilor penitenciare, in prezenta ministrului Justitiei.

Agenda intalnirii a inclus subiecte operationale precum disciplina in unitatile penitenciare, analiza eficientei manageriale prin prisma incidentelor precum evadari, parasiri ale locului de munca, introducerea de telefoane si droguri in unitati, problema resurselor umane, etc.

Ministrul Justitiei s-a adresat conducerii penitenciarelor pe probleme de strategia managementului general al unitatilor, relatia cu sindicatele, disciplina in penitenciare, respectul legii si statutului profesional.

"Echidistanta politica a mandatului meu trebuie reflectata in toate institutiile subordonate sau in coordonarea ministerului Justitiei, de la registrul comertului si pana la penitenciare. Solicit directorilor de penitenciare sa depaseasca postura rigida de comandanti de unitate si sa se apropie de actiunea unui manager flexibil. Situatia actuala reclama o gandire mobila, care sa ofere solutii pentru provocari directe precum reducerea resurselor si radicalizarea revendicarilor sindicale si combinarea lor cu atitudini si revendicari politice. Directorii de penitenciare trebuie sa se implice activ si flexibil in relatia cu sindicatele, pe baza respectului legilor si regulamentelor. Simpla deviere a revendicarilor spre administratia centrala e un semn fie de incapacitate, fie de indiferenta, fie de pactizare cu revendicari sindicaliste sau politice si acest lucru nu poate fi acceptat. Solicit directorilor de penitenciare mai mult decat stabilitatea sistemului, asigurata cu succes pana in prezent, solicit creativitate, flexibilitate si fermitate in acelasi timp. Directorii de unitati trebuie sa explice subordonatilor ca sunt o categorie profesionala care se numara printre depozitarii autoritatii publice a statului. Aceasta obliga la un anumit tip de conduita, descrisa in statutele profesionale. Fiecare este dator sa le citeasca si sa le respecte in litera si spiritul lor", a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat