ANOFM va sprijini accesul copiilor la educatie timpurie


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, este partener in proiectul strategic „Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine”, alaturi de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) si compania de consultanta Bernard Brunhes International (BBI).

Proiectul este finantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 a€“ 2013 si se va derula pe o perioada de trei ani.

Acum 2 ani s-a conturat ideea infiintarii unor Centre de educatie timpurie pentru copiii cu varsta de pana la patru ani. Aceste Centre au fost gandite ca un model de institutie care sa tina seama nu numai de nevoile materiale, ci si de cele de dezvoltare intelectuala si emotionala a copiilor din aceasta grupa de varsta.
Ideea s-a transformat, mai apoi, in proiectul a€¯Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tinea€¯, care a demarat oficial la 1 martie 2010.

Scopul declarat al proiectului este sustinerea si promovarea egalitatii de sanse, sub mai multe aspecte: accesul copiilor la educatie timpurie, posibilitatea de reluare a activitatii de catre femeile care au devenit mame, distributia echitabila a responsabilitatilor intre cei doi parinti.

Reintegrarea pe piata muncii a femeilor care au nascut si, eventual, au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului este, din multe motive, o problema reala in societatea romaneasca. Implicarea ANOFM ca partener in acest proiect completeaza eforturile institutiei noastre privind incluziunea sociala, cresterea ratei de ocupare si formarea profesionala. Infiintarea serviciilor de ingrijire si educatie timpurie a copiilor presupune crearea a peste 200 de noi locuri de munca si calificarea unor persoane in ingrijirea si educarea copilului mic in vederea ocuparii acestor posturi. Sprijinul ANOFM se va concretiza in selectarea unor persoane aflate in cautarea unui loc de munca care se potrivesc profilului solicitat, dar si in oferirea unor servicii de consiliere pentru tinerii parinti care doresc sa revina in piata muncii. De asemenea, programele de calificare, recalificare si specializare din cadrul proiectului vor viza, pe langa cei aproximativ 200 de noi angajati, 205 persoane care lucreaza cu copii de pana la 4 ani, in institutii deja existente.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat