Inspector de munca in cadrul I.T.M. Hunedoara cercetat pentru luare de mita


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul Teritorial Alba Iulia efectueaza cercetari penale fata de inculpatul DISA PUIU, inspector de munca in cadrul Inspectorului Teritorial de Munca (I.T.M.) Hunedoara, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

La data de 14 octombrie 2010, cu ocazia efectuarii unui control de specialitate la o societate comerciala din judetul Hunedoara, inculpatul Disa Puiu, in calitatea sa de inspector de munca in cadrul I.T.M. Hunedoara, a pretins de la administratorul acestei firme (denuntator in cauza) suma de 1000 lei pentru a nu aplica sanctiuni contraventionale pentru incalcarea dispozitiilor legale privind securitatea si sanatatea in munca.
La data de 26 octombrie 2010, Disa Puiu a fost prins in flagrant delict de catre procurorii anticoruptie imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 1000 lei.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 26 octombrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la data de 27 octombrie 2010, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventiva a inculpatului Disa Puiu pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat