Petru Dande: Sindicatele pot incerca si vor incerca sa opreasca modificarea Codului Muncii


"Patronii si Guvernul vor sa introduca in Codul Muncii ceea ce in SUA se numeste procedura libera de angajare si concediere, adica patronul te angajeaza si te da afara fara sa fie tras la raspundere pe acest motiv.

Din pacate, patronii care sprijina punctul de vedere al introducerii a concedierii neconditionate nu se diferentiaza foarte mult de cei care erau numiti in secolul XIX promotorii capitalismului salbatic.

Ne vom lupta ca sa nu fie modificat, desi Guvernul doreste asta si a spus-o in ultima scrisoare de intentie catre FMI. Multi dintre cei care ne conduc la randul lor sunt mari patroni de aia isi doresc sa modifice Codul muncii in favoarea lor.

De exemplu fostul ministru Adriean Videanu are cateva companii si evident are si un interes direct pentru introducerea procedurii libera de angajare si concediere.

Sindicatele pot incerca si vor incerca sa opreasca modificarea Codului Muncii. Din fericire nu ne bazam doar pe o reactie a salariatilor din Romania, care nu se implica tocmai datorita temerii sa fie dati afara.

Noi speram sa primim sprijinul celor de la Organizatia Internationala a Muncii, care nu vor fi de acord ca Guvernul sa faca asta. Am mai avut situatia asta in 2005, cand era ministru Barbu, iar cei de la Organizatia Internationala a Muncii, au venit cu o asistenta tehnica si am rezolvat.a a decalarat Petru Dandea, vicepresedintele Cartel Alfa.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat