Inspector de munca la I.T.M. Hunedoara trimis in judecata pentru luare de mita


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului DISA PUIU, inspector de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca (I.T.M.) Hunedoara, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
La data de 26 octombrie 2010, inculpatul Disa Puiu, in calitate de inspector de munca in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara, a pretins si a primit de la administratorul unei societati comerciale din judetul Hunedoara (denuntator in cauza) suma de 1000 lei pentru a nu aplica sanctiuni contraventionale pentru incalcarea dispozitiilor legale privind securitatea si sanatatea in munca.

In aceeasi zi, Disa Puiu a fost prins in flagrant delict de catre procurorii anticoruptie imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 1000 lei.
La data de 27 octombrie 2010, Tribunalul Alba a dispus arestarea preventiva a inculpatului Disa Puiu pe termen de 29 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat