Ministerul Muncii nu accepta majorarea salariului minim la 750 de lei, propus de sindicate


Astazi, 11 noiembrie 2010, a avut loc la Ministerul Muncii o intalnire intre reprezentantii confederatiilor sindicale si ai patronatelor cu ministrul Muncii Ioan Botis precum si cu secretarul de stat Valentin Mocanu.

La intalnire au participat din partea CSDR Iacob Baciu- presedinte si Simion Hancescu- vicepresedinte si presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.
Discutiile au avut ca tema principala stabilirea salariului minim pe economie din 2011. Reprezentantii sindicatelor au cerut majorarea salariului minim la 750 lei, incepand cu 1 ianuarie 2011. F.S.L.I. considera ca este necesara aceasta majorare, intrucat cea mai mare parte a celor care au acest venit sunt asistati social, pentru care statul acorda diferite subventii. In plus, consideram ca este nevoie de cresterea salariului minim pe economie pentru a se reduce evaziunea fiscala. F.S.L.I. cere majorarea salariului minim pe economie si pentru ca acesta reprezinta si valoarea coeficientului 1 din grila prevazuta in legea de salarizare unitara in sistemul bugetar.
O parte dintre organizatiile patronale cer majorarea salariului minim pe economie la 705 lei, in timp ce altele au propus ca valoare: 650 lei.
Reprezentantii Ministerului Muncii nu au avansat nicio valoare pentru salariul minim pe economie din 2011.
Va reamintim ca, in urma negocierilor anterioare, coeficientul maxim pentru invatamantul preuniversitar, acceptat de Ministerul Muncii este de 5,36 pentru un profesor grad I, cu 40 de ani vechime, iar coeficientul minim este de 2,16, acordat profesorului debutant.
O noua intalnire intre reprezentantii confederatiilor sindicale si ai organizatiilor patronale cu ministrii Muncii si Finantelor, avand ca tema salariul minim pe economie si aplicarea legii de salarizare unitara in sistemul bugetar pentru 2011, a fost programata pentru saptamana viitoare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat