Zile libere 2011. 24 ianuarie ar putea deveni zi libera prin Codul muncii


Proiectul de act normativ modifica alineatul (1) al articolului 134 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

a€¯Ziua de 24 ianuarie, cand s-a infaptuit, in 1859, Unirea Tarii Romanesti si a Moldovei, se declara sarbatoare nationala legala si va fi denumita a€¯24 ianuarie-Ziua Unirii Principatelor Romanea€¯ potrivit art. 1 din proiectul de lege aflat in dezbatere la Camera Deputatilor.

Conform art. 2 din proiect, ziua de 24 ianuarie este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Astfel, zilele de sarbatoare legala in care nu se va lucra, ar putea fi:
- 1 si 2 ianuarie;
- 24 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- 2 zile prentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Camera Deputatilor este for decizional.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat