Romanii nu vor putea lucra nici in 2011, in Italia, in orice domeniu vor ei


Guvernul de la Roma a decis sa prelungeasca restrictiile pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari. Decizia este contestata, insa, de mai multi parlamentari italieni.

Paradoxal, atat parlamentarii opozitiei cat si cei aflati la putere au cerut eliminarea restrictiilor. Deputatul Moffa a precizat pentru Hotnews ca aceste restrictii au fost mentinute dupa ce s-a aflat ca si alte tari - precum Germania, Marea Britanie, Franta, Austria, Belgia, Irlanda, Olanda - au mentinut restrictiile.

Politicienii italieni isi motiveaza dezacordul fata de aceasta decizie guvernamentala prin faptul ca romanii reprezinta cea mai numeroasa comunitate din Peninsula. Liberalizarea completa, spun ei, cu un an inainte de expirarea naturala a termenului maxim, ar reprezenta o recunoastere a contributiei comunitatii de romani la dezvoltarea pietei muncii italiene si la cresterea economiei.

Dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, tarile membre au putut deschide granitele tuturor muncitorilor romani sau au putut opta pentru un regim tranzitoriu de restrictii, cel mai tarziu pana la sfarsitul lui 2011.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat