OUG: Refuzul unui loc de munca il va lipsi pe beneficiar de somaj. Somajul scade la 75 la suta din valoarea indicatorului social


Guvernul a decis vineri, prin ordonanta de urgenta, ca somerii care refuza un loc de munca, indiferent de distanta fata de localitatea de domiciliu in care se afla postul ofertat, sau nu participa la programe de formare profesionala, nu vor mai primi indemnizatie de somaj.

Legislatia in vigoare sisteaza indemnizatia de somaj doar in cazul in care locul de munca refuzat este situat la o distanta de cel mult 50 kilometri de localitatea de domiciliu.
Actul normativ stabileste totodata ca plata indemnizatiei de somaj va inceta la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor, fara alte conditii.

In plus, Executivul a mai stabilit ca indemnizatia de somaj va reprezenta 75% din valoarea indicatorului social de referinta (500 de lei), pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, si nu 75% din salariul de baza minim brut pe tara (670 lei), ca in prezent.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat