Codul Muncii: Angajatii ar putea beneficia de alte trei zile nelucratoare


Presedintele Romaniei a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii privind modificarea Codului Muncii prin care li se acorda angajatilor doua zile nelucratoare, prima si a doua zi de Rusalii.
In opinia presedintelui, modificarea alin (1), art 134 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii prin introducerea celei de a doua zi de Rusalii ca zi nelucratoare reprezinta o initiativa binevenita, considerand faptul ca Romania beneficiaza de un numar redus de sarbatori legale. Insa, cererea de reexaminare a presedintelui propune o completare a legii adoptate de Parlament, si anume, introducerea ca sarbatoare legala a zilei de 15 august, in care se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului. Conform Codului Muncii, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt: - 1 si 2 ianuarie; - prima si a doua zi de Pasti; - 1 mai; - 1 decembrie; - prima si a doua zi de Craciun; - 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele crestine, pentru persoanele apartinând acestora. Parlamentul Romaniei va reexamina legea trimisa spre promulgare si va decide forma finala a acesteia. ________ Proiectul de lege pentru modificarea alin (1), art 134 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, in forma adoptata initial de ParlamentServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat