In 2011 vor putea fi eliberate 5.500 de autorizatii de munca strainilor care muncesc in Romania


Guvernul a aprobat o Hotarare de Guvern care stabileste un numar total de 5.500 de autorizatii de munca ce vor fi eliberate in anul 2011 strainilor care doresc sa se incadreze in munca sau sa presteze munca in Romania, potrivit prevederilor OUG nr. 56/2007.

Tipurile si numarul de autorizatii de munca care pot fi acordate strainilor sunt urmatoarele:
o Autorizatii de munca pentru lucratorii permanenti - 4.000
o Autorizatii de munca pentru lucratorii detasati - 600
o Autorizatii de munca pentru lucratorii sezonieri - 200
o Autorizatii de munca nominale - 100
o Autorizatii de munca pentru lucratorii stagiari - 100
o Autorizatii de munca pentru sportivi - 300
o Autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri - 200

Hotararea adoptata de Guvern prevede ca, in situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca este mai mare decat numarul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin HG, in baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii.

In cursul anului 2010, pana la 20 noiembrie, s-au acordat 2.102 autorizatii de munca strainilor care doresc sa se incadreze in munca sau sa presteze munca in Romania, potrivit prevederilor OUG nr. 56/2007.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat