De la 1 ianuarie 2011 angajatorii vor depune contractele de munca si statele de plata pe suport electronic


Guvernul a adoptat o Ordonanta de urgenta care modifica Legea 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, a anuntat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis.

Una dintre cele mai importante prevederi se refera la faptul ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, contractele de munca si statele de plata vor fi depuse de angajatori la Inspectoratele Teritoriale de Munca pe suport electronic. Documentele din aceeasi categorie incheiate sau completate in luna decembrie a anului in curs vor fi ultimele inaintate pe suport de hartie si vor putea fi depuse pana la sfarsitul lunii ianuarie 2011.

Tot de la 1 ianuarie angajatorii nu vor mai plati comisioanele de 0,75% pentru pastrarea carnetelor de munca la Inspectoratele Teritoriale de Munca si de 0,25% pentru pastrarea acestora de catre angajator.

``Este o degrevare a taxelor fiscale si cred ca aceasta scadere va contribui, in continuare, la reformele pe care Guvernul Romaniei le intreprinde in domeniul reducerii fiscalitatii``, a conchis ministrul Ioan Botis.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat