Din ianuarie 2011, refacerea vechimii se va putea realiza numai in instanta


Angajatorii si ITM-urile vor restitui carnetele de munca titularilor pana la sfarsitul lunii iunie 2011, iar refacerea vechimii in munca se va face doar in instanta, dupa intrarea in vigoare, la 1 ianuarie, a registrului de evidenta a salariatilor.

Incepand de anul viitor, dispozitiile Decretului 92/1976 privind carnetul de munca se abroga si odata cu intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, carnetele de munca vor disparea, iar evidenta muncii se va realiza electronic, prin registrul general de evidenta a salariatilor.

Astfel, angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, acelasi lucru urmand sa fie facut si de catre inspectoratele teritoriale de munca, care detin carnetele de munca ale salariatilor, si care vor trebui eliberate angajatorilor pana la aceeasi data.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat