Angajatorii vor trebui sa plateasca, pana pe 25 ianuarie, pentru ultima oara, comisionul aferent pastrarii si verificarii cartilor de munca


Angajatorii vor trebui sa plateasca, pana pe 25 ianuarie, pentru ultima oara, comisionul aferent pastrarii si verificarii cartilor de munca, de luna aceasta ele fiind inlocuite cu registrul electronic de evidenta a salariatilor.

Potrivit unui comunicat de la Inspectia Muncii tot pana la data de 25 ianuarie 2011, patronii vor trebui sa depuna la inspectoratele de munca si dovezile de calcul al drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010., in afara de comisionul datorat statului.
In plus, din luna februarie, pentru luna ianuarie 2011, angajatorii nu vor mai fi obligati sa achite cele doua comisioane datorate inspectoratelor de munca:

1. Primul este de 0,75% din fondul lunar de salarii si era datorat de angajatorii carora inspectoratele teritoriale de munca le pastreaza si le completeaza carnetele de munca.

2. Al doilea comision, de 0,25% din fondul lunar de salarii, trebuia platit de angajatorii carora inspectoratele teritoriale de munca le presteaza serviciile constand in verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate de catre acestia.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat