Emil Boc: Codul Muncii trebuie finalizat pana in luna februarie!


Codul Muncii si proiectele de legi privind dialogul social trebuie finalizate pana la inceputul sesiunii parlamentare a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

"Actele trebuie pregatite pana la inceputul sesiunii parlamentare. Cer Ministerului Muncii si Ministerului Justitiei sa aiba ca prioritate majora finalizarea acestor acte", a spus Boc ministrilor, la inceputul sedintei de ieri a Guvernului.

Parlamentul isi va relua sesiunea de lucrari la inceputul lunii februarie.

Seful Guvernului a cerut totodata Ministerului Educatiei sa elaboreze un calendar de aplicare in 2011 si 2012 a prevederilor incluse in noua lege a educatiei.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat, ieri, ca nu s-a luat in discutie asumarea raspunderii pe Codul Muncii si ca saptamana viitoare vor incepe discutii zilnice concrete privind acest cod, care trebuie finalizat pana in 21 ianuarie.

Ministrul Muncii a declarat, intr-o conferinta de presa din 7 ianuarie, ca in situatia in care ministerul nu va ajunge la un acord cu patronatele si sindicatele astfel ca pana in 21 ianuarie sa existe o varianta finala a Codului Muncii, MMFPS isi va asuma un cod si il va prezenta in Guvern.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat