Guvernul a aprobat metodologii nationale pentru interventia in cazul violentei si abuzurilor asupra copilului


Guvernul a aprobat metodologia privind prevenirea si interventia in situatiile de violenta asupra copilului, violenta in familie si interventie in situatia copiilor exploatati, copii victime ale traficului de persoane, precum si copii romani migranti, victime ale altor forme de violenta pe teritoriul altor state, a anuntat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis.

``Am creat cadrul unitar de abordare a problemelor familie, in special a violentei in familie si abordarii cazuisticii copilului intr-o familie. Cel mai important lucru este ca la nivel national se va actiona dupa aceleasi proceduri de lucru``, a afirmat ministrul Ioan Botis.

Ministrul Muncii a adaugat ca echipele multidisciplinare si interinstitutionale vor avea metodologii de interventie comune, stabilite la nivel national.

Actul normativ include reglementari referitoare la metodologia cadru privind prevenirea si interventia in echipa multidisciplinara si in retea in situatiile de violenta asupra copilului si violenta in familie si la metodologia de interventie multidisciplinara si interinstitutionala privind copiii exploatati si aflati in situatii de risc de exploatare prin munca, copii victime ale traficului de persoane, precum si copii romani migranti, victime ale altor forme de violenta pe teritoriul altor state.

Documentul stabileste cadrul metodologic comun pentru autoritatile responsabile cu protectia copilului si a familiei impotriva violentei, pentru institutiile si structurile cu responsabilitati in prevenirea si combaterea exploatarii copiilor prin munca si a traficului de copii, pentru furnizorii de servicii din acest domeniu si profesionistii care lucreaza direct direct cu copiii, familiile acestora si presupusii faptuitori/agresori.

De asemenea, cele doua metodologii stabilesc managementul de caz in situatiile de violenta asupra copilului si violenta in familie, managementul de caz pentru copiii exploatati prin munca si pentru copiii victime ale traficului si copiii romani migranti victime ale altor forme de violenta pe teritoriul altor state, precum si managementul de caz al copiilor la risc de exploatare prin munca, exploatare sexuala si trafic de copii.

Alte prevederi se refera la managementul informatiei, la prevenirea situatiilor de violenta asupra copilului si violenta in familie, precum si la cauzele si consecintele exploatarii copiilor prin munca, exploatarii sexuale sau a traficului de copii.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat