Ministerul Muncii a definitivat proiectul de lege privind sistemul national de asistenta sociala in Romania.


Potrivit proiectului, legea va reglementa cadrul general de organizare, functionare si finantare a sistemului national de asistenta sociala in Romania.

Scopul legii va fi acela de a crea cadrul legal si institutional unitar si coordonat care sa asigure conditiile adecvate pentru elaborarea si implementarea politicilor publice din domeniul asistentei sociale.

Sistemul national de asistenta sociala va fi reprezentat ansamblul de institutii, masuri si actiuni prin care statul reprezentat de autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si societatea civila intervin pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale situatiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea sociala a persoanei, familiei, grupurilor sau comunitatilor.

Textul proiectului >>>>Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat