Un vrancean a fost retinut pentru inselaciune cu locuri de munca in strainatate


Un vrancean, suspectat ca a indus in eroare peste 200 de persoane carora le-a prezentat oferte mincinoase, cu privire la intermedierea unor contracte de munca in strainatate, a fost prins si retinut de politistii braileni.

Miercuri dimineata, braileanul C.I. a reclamat la Politia Municipiului, prin apelul de urgenta 112, faptul ca a fost inselat cu suma de 40 de lei, de catre o persoana care i-a incasat banii, sub pretextul ca reprezinta taxa de procesare pentru dosarul de plecare la munca in Germania.

Dupa primirea sesizarii, politistii au demarat cercetarile si l-au identificat pe suspectul U.L., de 39 de ani, din municipiul Focsani, pe care l-au condus la sediul Politiei Municipiului Braila.

Judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au stabilit ca, la data de 9 martie a.c., suspectul a publicat un anunt de mica publicitate intr-un ziar brailean, prin care dorea sa recruteze forta de munca pentru Germania, lasand pentru contact numarul sau de telefon mobil.

In ziua de 12 martie a.c., acesta s-a intalnit cu 31 de persoane, carora le-a spus ca este reprezentantul unei societati comerciale din Brasov, care are ca obiect de activitate recrutarea si plasarea fortei de munca. Victimele au completat cererile pe care suspectul le-a pus la dispozitie, iar, la data de 16 martie a.c., pana in momentul in care a fost depistat de politisti, a incasat de la 8 persoane cate 40 de lei, reprezentand taxa de procesare pentru dosar.

De asemenea, s-a mai stabilit ca cel in cauza urma sa se intalneasca cu alti 42 de braileni, pe care intentiona sa-i insele prin aceeasi metoda.

U.L., care era cautat in vederea cercetarilor si de politistii din cadrul I.P.J. Bacau, pentru ca a inselat 200 persoane, a fost retinut pe ordonanta pentru 24 de ore si incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila.

Astazi, 17 martie, urmeaza sa fie prezentat Judecatoriei Braila cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Atentie!


Politistii recomanda persoanelor interesate sa obtina locuri de munca in strainatate sa verifice daca firma respectiva este autorizata sa desfasoare activitati de recrutare a fortei de munca si sa nu achite nicio suma de bani in avans, chiar daca li se elibereaza documente de incasare in acest sens.

Pentru a nu deveni victima a unei astfel de infractiuni, politistii va recomanda:
- cand primiti o oferta de munca in tara sau in strainatate, incercati sa aflati cat mai multe detalii despre seriozitatea firmei sau a persoanei respective!
- nu dati curs anunturilor din ziare, internet sau alte forme de publicitate, pana nu verificati seriozitatea lor!
- intermedierile de locuri de munca in strainatate sunt facute numai de catre firmele acreditate de Inspectoratele Teritoriale de Munca!
- solicitati certificatul de acreditare al firmei, in caz de dubiu sesizati imediat Politia!
- nu acceptati oferte venite de la persoane fizice!
- atentie la ofertele de munca in strainatate. Principalele modalitati de recrutare sunt cele in care se prezinta conditii financiare deosebit de avantajoase!
- sesizati Politia cand aveti date despre persoane autori sau victime ale unor astfel de infractiuni!Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat