In 2010 au crescut costurile totale pentru o ora de munca


Datele publicate de Euro­stat arata ca in ultimul tri­mestru al anului trecut au crescut costurile totale pentru o ora de munca in Roma­nia cu 5,4% fata de perioada simi­lara din 2009. Ca ritm de cres­te-re suntem pe locul al doilea din Uniunea Europeana, dupa Bul­garia.

Pe sectoare de activitate, costurile orare cu salariile si cu celelalte cheltuieli non-salariale s-au majorat astfel: 6,9% pe an in inA­dustrie, 5,2% pe an in servicii si 0,6% pe an in constructii.
Pentru intervalul octombrie-decembrie 2010, se observa o majorare a costurilor cu forta de munca de 2% fata de perioada similara din 2009 in tot spatiul comunitar, in timp ce in zona euro este de doar 1,6%. Pe ramuri de activitate, costurile cu ora de munca au crescut in UE cu 1,9% in industrie, cu 1% in constructii si cu 2,2% in servicii, in timp ce in zona euro costurile au fost cu 1,7%, 1,1%, respectiv 1,6% mai mari.


Dintre tarile membre ale UE, Bulgaria a avut cea mai mare cresA­tere a costurilor cu forta de munca in trimestrul IV din 2010, de 7,6%, fata de aceeasi perioada din 2009. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Grecia (-6,5%), Ungaria (-2,3%) si Irlanda (-1,2%). Din cele 25 de state comuA­niA­tare pentru care Eurostat a prezentat date, in 22 de tari au fost consemnate majorari ale cosA­turilor totale cu forta de munA­ca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat