Sindicatele feroviare si CFR Calatori au semnat noul Contract Colectiv de Munca pentu anul 2011 - 2012


CFR Calatori informeaza ca in data de 23 martie 2011, reprezentantii federatiilor sindicale feroviare si conducerea companiei au semnat noul Contract Colectiv de Munca pentu anul 2011 - 2012.

Drepturile slariale au ramas aceleasi ca in contractul anterior si au fost mentinute prevederile care vizeaza neacordarea tichetelor de masa, a unor sporuri salariale, a ajutorului material pentru recuperarea fortei de munca, a ajutoarelor materiale care se acordau cu ocazia sarbatorilor de Paste, de Craciun si de Ziua Feroviarului. Au mai fost eliminate sporul de utilizare a unei limbi straine si sporul pentru salariatii care au obtinut titlul stiintific de doctor si s-a optat pentru rationalizarea cheltuielilor cu permisele si autorizatiile de calatorie.

In plus, a fost adaugata o clauza prin care liderii sindicali din sistemul feroviar, care reprezinta interesele salariatilor, sa nu fie implicati in relatii comerciale cu intreprinderile feroviare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat