Timisoara, 13 aprilie 2011: Primul Targ national de economie sociala


Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale organizeaza primul Targ national de economie sociala si conferinta Rolul parteneriatului in dezvoltarea economiei sociale, in cadrul proiectului Economia sociala model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Targul national de economie sociala gazduieste 40 de expozanti - intreprinderi romanesti de economie sociala: asociatii, fundatii, cooperative, institutii de micro-finantare, furnizori de servicii sociale si altele - organizatii active in productia si distributia de produse sau servicii. Ce unifica aceste intreprinderi este faptul ca desfasoara activitati economice avand ca scop final obtinerea de beneficii sociale si de dezvoltare a comunitatii. La targ, aceste organizatii au ocazia sa isi prezinte produsele atat profesionistilor din domeniu cat si publicului larg, pot stabili parteneriate si au oportunitatea sa descopere noi cai de extindere a activitatiilor.

Conferinta Rolul parteneriatului in dezvoltarea economiei sociale reuneste cca. 250 de reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale si neguvernamentale, initiatori si promotori de activitati de economie sociala. La deschiderea lucrarilor vor participa reprezentanti oficiali ai Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ai Prefecturii Judetului Timis, ai Primariei Municipiului Timisoara, ai Universitatii de Vest din Timisoara, ai Arhiepiscopiei Timisoarei si ai Ambasadei Spaniei in Romania. Conferinta are invitati din Romania si din strainatate, iar obiectivele acesteia sunt promovarea si sprijinirea dezvoltarii economiei sociale in Romania. Prezentarile cuprind informatii despre stadiul acestui sector in Romania si in alte state europene, rolul economiei sociale in dezvoltarea comunitatii, formele sale de organizare, tipurile de parteneriate si importanta lor, precum si bune practici in domeniu.

In Europa, economia sociala detine o pondere de 10% din volumul total al economiilor nationale si asigura 11 milioane de locuri de munca (cca. 6% din totalul fortei de munca la nivelul UE). Cresterea calitatii vietii presupune o dezvoltare a spiritului de initiativa, a antreprenoriatului, inclusiv in randul persoanelor excluse social, iar economia sociala reprezinta tocmai trecerea acestui prag de la incluziunea prin politici de asistenta sociala la incluziunea activa. Si in Romania, economia sociala este un domeniu care se extinde, tocmai pentru ca se dovedeste a fi solutia multor probleme sociale.

Targul si conferinta de economie sociala fac parte din activitatile proiectului strategic Economia sociala - model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate. Proiectul este realizat de catre opt parteneri nationali si internationali, publici si privati si cuprinde o serie complexa de arii de interventie: cercetarea economiei sociale in Romania si Europa, elaborarea cadrului legislativ specific; formarea a peste o mie de persoane (din randul profesionistilor din domeniu social si din randul persoanelor vulnerabile, in special tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie, someri, persoane cu handicap si romi), organizarea primului program de master in economie sociala in patru universitati din Romania, crearea a patru centre de resurse pentru asistenta in desfasurarea de activitati de profil, informarea categoriilor special vizate, dar si a publicului larg, in legatura cu resursele si beneficiile multiple ale economiei sociale, precum si infiintarea propriu-zisa de intreprinderi sociale.

Conferinta si targul de economie sociala se desfasoara simultan intre 13 si 15 aprilie 2011, la Timisoara, Casa Tineretului, str. Aries nr. 19, intre orele 10.00 si 18.00. Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe dna Iulia Buttu, coordonator comunicare, tel: 0745 093 776 sau e-mail: iulia.buttu@bbi.ro .Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat