ANOFM: Prognoza cursurilor de formare profesionala, care incep in luna mai 2011, la nivel national


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca deruleaza, in luna mai 2011, 263 programe de formare profesionala pentru un numar de 5.564 persoane, care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si agentia municipiului Bucuresti.

Judetele in care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Prahova( 336 persoane), Iasi (300 persoane), Dolj (280 persoane), Brasov (266 persoane), Timis (261 persoane), Dambovita (210 persoane).
Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizeaza programe de formare profesionala, in perioada mentionata, sunt:
- Operator introducere, validare si prelucrare date - 474 persoane
- Lucrator in comert - 442 persoane
- Comunicare in limba engleza - 381 persoane
- Inspector resurse umane - 277 persoane
- Instalator, instalatii tehnico- sanitare si gaze-269 persoane
- Bucatar - 266 persoane
- Contabil - 250 persoane
- Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist- 232 persoane
- Contabil- 225 persoaneServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat