Inspectia Muncii: Amenzi de aproape sapte milioane de lei pentru munca la negru


La Inspectia Muncii au fost inregistrate in perioada 02 15 mai 2011, 177.746 de de noi contracte de munca. Actiunile de control privind reducerea incidentei muncii nedeclarate efectuate in colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, Jandarmeria Romana si Garda Financiara s-au concretizat in urmatoarele rezultate:

- 5 614 controale efectuate pentru identificarea cazurilor de munca fara forme legale;
- 1.154 persoane depistate ca munceau fara forme legale de angajare;
- 6.920.000 lei amenzi aplicate pentru munca fara forme legale.
- 17 infractiuni constatate. Comparativ, in perioada 02-09 mai 2011 s-au inregistrat 7 infractiuni


Domeniile in care inspectorii de munca au efectuat controale in ultima perioada au fost: constructii, paza, comert, prestari servicii.
Obiectivul principal pentru Inspectia Muncii ramane incheierea a cat mai multor contracte individuale de munca si inregistrarea acestora in REVISAL. Actiunile de control la nivel national vor avea aceeasi intensitate din perioada precedenta.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat