ANOFM: Prognoza cursurilor de formare profesionala, care incep in luna iunie 2011, la nivel national


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca deruleaza, in luna iunie 2011, 218 programe de formare profesionala pentru un numar de 4.560 persoane, care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si agentia municipiului Bucuresti.


Judetele in care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Brasov (280 persoane), Dolj (280 persoane), Iasi (250 persoane), Calarasi (216 persoane), Neamt (196), Bihor (196 persoane).
Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizeaza programe de formare profesionala, in perioada mentionata, sunt:
- Operator introducere, validare si prelucrare date - 317 persoane
- Lucrator in comert - 310 persoane
- Contabil - 283 persoane
- Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie- 256 persoane
- Bucatar - 242 persoane
- Comunicare in limba engleza - 223 persoane
- Lucrator in cultura plantelor- 196 persoane
- Inspector resurse umane - 144 persoane
- Camerista- 143 persoane
- Frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist- 132 persoaneServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat