Avizare posturi vacante unice in institutiile si autoritatile publice locale ale administratiei publice locale din 26 de judete


Guvernul a avizat, in sedinta de astazi, 16 iunie 2011, propunerile justificate inaintate de Ministerului Administratiei si Internelor privind ocuparea a 309 posturi vacante unice din institutiile si autoritatile publice locale ale administratiei publice locale din 26 de judete.

MAI a centralizat si verificat propunerile transmise de prefecti pe baza datelor comunicate de ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale.

Procesul de verificare realizat la nivelul MAI s-a axat pe analizarea argumentatiilor cuprinse in notele de prezentare a justificarii demersurilor pentru ocuparea posturilor vacante unice, comunicate de institutiile prefectului si stabilirea incadrarii in nivelul maxim al cheltuielilor de personal repartizate.

De precizat faptul ca, in prima faza, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale au prezentat prefectilor propunerile justificate privind ocuparea a 386 de posturi vacante unice, din institutiile si autoritatile locale ale administratiei publice locale din 26 de judete, corespunzator prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, aprobata prin Legea nr. 227/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

In urma verificarilor efectuate din dispozitia prefectilor au fost eliminate din randul propunerilor un numar de 24 de posturi vacante, considerate de ordonatorii principali de credite ca facand parte din categoria celor unice. Astfel, prefectii au transmis MAI un numar de 362 de posturi vacante unice, existente in statele de functii ale unor institutii si autoritati locale ale administratiei publice locale din 26 de judete.

Nu au fost acceptate propunerile de avizare a unui numar de 53 de posturi vacante unice, urmare a neincadrarii in plafonul maxim al cheltuielilor de personal repartizate. In consecinta, MAI a propus, iar Guvernul a avizat, 309 de posturi vacante unice care beneficiaza de finantare.



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat