Aproape 40 la suta din cartile de munca nu au fost ridicate din arhivele Inspectoratelor Teritoriale de Munca


Sfarsitul lunii iunie reprezenta termenul pana la care toate cartile de munca din tara ar fi trebuit sa ajunga in posesia angajatorilor sau a titularilor de drept.

Cu toate acestea, aproape 40% din ele, care trebuiau ridicate de catre angajatori, sunt, inca, in arhivele Inspectoratelor Teritoriale de Munca (ITM).

Dupa stabilirea intregii metodologii de functionare a Registrului electronic de evidenta a salariatilor, cartile de munca tiparite trebuie pastrate, de fiecare, in arhiva personala. Acestea, impreuna cu adeverintele eliberate de angajatori pot fi folosite la stabilirea pensiei, la cererea Casei de Pensii sau daca vor aparea probleme ale sistemului electronic.

Cartile de munca nerecuperate pana in data de 30 iunie vor fi pastrate in arhivele ITM, de unde pot fi cerute de catre titulari.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat