Inselaciune cu locuri de munca in strainatate


Un tanar din Sovata este suspectat de politistii harghiteni ca s-a angajat sa intermedieze obtinerea de locuri de munca in Germania, pentru care a primit diferite sume de bani in valuta, insa, ulterior, nu si-a respectat obligatiile.

Ieri, politistii din cadrul Politiei municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizati de catre trei persoane din Cristuru Secuiesc, Praid si Avramesti, despre faptul ca au fost abordate de o persoana cu identitate necunoscuta care, in numele unei firme de profil, s-a oferit sa le intermedieze obtinerea de locuri de munca in Germania, in schimbul unui comision de cate 100 de euro. Desi fiecare dintre persoanele abordate au platit comisionul solicitat, ulterior, intermediarul nu le-a mai contactat pentru a-si onora obligatiile.

In urma activitatilor de documentare intreprinse de politisti, s-a reusit identificarea si prinderea suspectului, aceasta fiind un tanar de 23 de ani, din localitatea Sovata, judetul Mures.

In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de inselaciune, iar verificarile continua in vederea identificarii tuturor persoane ce au fost inselate, in mod similar.



Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat