ALO ROMANIA! Linia Verde pentru romanii din Spania


Guvernul a aprobat LINIA VERDE pentru romanii din Spania, cu apelare prin linie telefonica si internet. Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a cerut organizarea in cel mai scurt timp a unei echipe care sa monitorizeze sesizarile muncitorilor romani .

``Am decis infiintarea acestei linii telefonice, la care romanii din Spania, dar si din Romania pot suna gratuit, in asa fel incat sa nu apara niciun fel de abuzuri pentru cei care se afla acum in Spania, pentru ca stiti cum e, de cate ori instructiunile de aplicare pentru o lege sunt neclare, exista spatiu de abuz pentru functionarul care aplica acele masuri``, a precizat demnitarul.

Muncitorii nostri din Spania, dar si cei care vor cauta de azi incolo un loc de munca in Peninsula, trebuie sa sesizeze la LINIA VERDE eventualele abuzuri, sa adreseze intrebari si sa ceara lamuri punctuale, cu privire la restrictiile impuse pe piata muncii pentru romani. Lucratorii din Romania si Spania vor putea suna la telefonul verde intre orele 08.00 si 22.00. Aici vor primi toate informatiile de care au nevoie.

In aproximativ doua saptamani , o echipa formata din specialisti de la Ministerul Muncii si Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca va prelua apelurile muncitorilor romani . Prin atasatul nostru de munca din Spania, angajatii Ministerului Muncii vor semnala imediat, eventualele abuzuri si incalcari ale legii, reprezentantilor Ministerului Muncii din Spania . Ramane esentiala cooperarea cu autoritatile spaniole. Ele trebuie sa ne ofere informatii corecte despre piata muncii din Spania, reglementarile nationale si regionale.

Potrivit statisticilor, in prezent, in aceasta tara se afla 861.584 de romani, iar ritmul de crestere a comunitatii romanesti se mentine. Se estimeaza o crestere de aproximativ 20.000 de persoane lunar, iar pana la sfarsitul anului 2011 numarul romanilor ar putea depasi cifra de 1 milion. Pe locul intai din punct de vedere al numarului de cetateni romani inregistrati se afla Comunitatea Madrid , cu un numar de 18.506 persoane inregistrare, urmata de Comunitatea Valenciana, cu 18.218 persoane si Comunitatea Castilla la Mancha cu 12.732 de cetateni inregistrati.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat