Inspectia Muncii: Campaniei de identificare a cazurilor de munca nedeclarata pe litoral


Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 1.500.000 de lei si a depistat 143 de persoane care munceau la negru in urma derularii controalelor din cadrul

Inspectia Muncii a declansat in perioada 29 iulie - 21 august 2011, actiuni de control, privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata in unitati cu activitate pe litoralul Marii Negre.
Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 1.449.600 de lei din care 1.305.000 de lei au reprezentat amenzi pentru munca la negru. 143 de persoane au fost depistate ca lucrau fara forme legale.
Pentru alte neconformitati privind legislatia muncii, in domeniul relatiilor de munca au fost aplicate 340 de sanctiuni contraventionale. Au fost controlati 579 angajatori si 95 au fost depistati ca foloseau munca fara forme legale.
Au fost depistate doua cazuri in care faptele intra sub incidenta prevederilor din Codul Muncii ca fiind infractiuni, savarsite ca urmare a primirii la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale.

La actiunile de control au participat inspectori de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca Constanta, Bucuresti, Galati, Buzau, Braila, Dolj, Iasi.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat