M. Muncii: Proiect de ordonanta ref. acordarea de ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei


Consumatorii vulnerabili, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat, vor beneficia de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat din bugetul de stat, denumit in continuare ajutor pentru energie termica, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure.

Autoritatile administratiei publice locale vor putea sa acorde consumatorilor vulnerabili, din bugetele locale, ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei cu energie termica, in completarea celor de la bugetul de stat.

Ajutoarele pentru energie termica se vor acorda prin compensarea procentuala aplicata la contravaloarea energiei termice consumate lunar de consumatorul vulnerabil, denumita in continuare factura pentru energie termica, in limita consumului mediu lunar definit aratat mai sus.

Textul integral al Proiectului >>>>Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat