ANOFM: Prognoza cursurilor de formare profesionala, programate in luna septembrie 2011


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca deruleaza, in luna septembrie 2011, 204 programe de formare profesionala pentru un numar de 4.342 persoane, care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si agentia municipiului Bucuresti.

Judetele in care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Brasov (280 persoane), Iasi (250 persoane), Bihor (245 persoane), Dambovita (224 persoane), Dolj (216 persoane).
Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizeaza programe de formare profesionala, in perioada mentionata, sunt:
- Lucrator in comert - 355 persoane
- Operator introducere, validare si prelucrare date - 332 persoane
- Inspector resurse umane - 228 persoane
- Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie- 207 persoane
- Agent paza si ordine- 196 persoane
- Lucrator in cultura plantelor- 196 persoane
- Bucatar - 187 persoane
- Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaz - 163 persoane
- Sudor- 115 persoane
- Operator calculator electronic si retele- 110 persoane
- Contabil - 95 persoane.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat