Membrii de familie care traiesc in Spania pot obtine un contract de munca in Spania, fara sa aiba nevoie de un permis de munca


Potrivit noilor prevederi, oficialii spanioli sunt obligati sa le respecte dreptul la munca membrilor de familie. Masura ii ajuta mai ales pe tinerii, care de curand au implinit 18 ani si vor sa se angajeze in Spania.

Asta inseamna ca, daca unul dintre parinti este angajat sau somer, toti ceilalti membri ai familiei trebuie protejati.

Mai exact, sotul, sotia, copiii sub 21 de ani, dar si cei peste 21 de ani, aflati in intretinerea cetateanului roman cu liber acces pe piata muncii, nu au nevoie de permis de munca. Acest drept nu se aplica parintilor, fratilor si nepotilor.

Atasatul nostru de munca la Madrid, Mihaela Nica Ioanovici, a cerut ca noul regulament sa fie imediat transmis catre oficiile de munca din toate cele 19 provincii ale Spaniei. Initial, oficialii spanioli au spus ca membrii de familie nu vor fi afectati, insa formularea neclara a instructiunilor a lasat spatiu de abuz.

Prin acest demers, Ministerul Muncii insista sa fie respectat un drept fundamental al cetatenilor in Uniunea Europeana. Potrivit legislatiei europene, membrii de familie mentionati trebuie protejati, in cazul in care au trecut 3 ani de la integrarea unui stat in Uniunea Europeana.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat