Nu suntem aroganti, dar cersitul nu este o munca


Presedintele Traian Basescu a primit-o luni la Palatul Cotroceni pe Tarja Halonen, presedintele Republicii Finlanda.
Discutiile dintre cei doi sefi de stat s-au centrat pe problemele minoritatii rome. Traian Basescu a declarat ca tara noastra nu va impune niciodata restrictii de circulatie cetatenilor sai, indiferent de ce etnie ar fi ei. Tarja Halonen si Traian Basescu au fost intrutotul de acord ca minoritatea roma este una comuna a UE, iar probelemele ei trebuie rezolvate cu implicarea Comisiei Europene si a Consiliului, relateaza NewsIn. La o intrebare a presei finlandeze despre ce poate face tara noastra pentru ca romii sa nu mai emigreze, seful statului a aratat ca aceasta problema poate fi pusa nu numai pentru romi, ci si cu privire la cele doua milioane si jumatate de romani care muncesc in strainatate. "Problema este cum facem ca romii sa aiba acelasi comportament ca orice cetatean al Uniunii Europene care munceste in alt stat UE", a raspuns presedintele. "Romania nu va introduce niciodata restrictii pentru vreun cetatean de-al sau", a continuat Basescu, mentionand ca problema romilor trebuie rezolvata de Romanai impreuna cu guvernele tarilor in care acestia ajung. In replica, presedintele Republicii Finlanda a intervenit spunand "cersitul nu este o munca". "Nu suntem aroganti", a adaugat ea, vorbind despre problemele copiilor romi cand vine vorba de educatie, si spunand ca Finlanda are o experienta de succes la capitolul integrarea romilor, dar si a altor minoritati, cum este cea lapona. Ea a subliniat insa ca fenomenul cersitului a fost un "soc" pentru Finlanda si mass-media din tara. Ea a aratat ca acesta este aspectul cel mai vizibil al tarii noastre. "Este pacat, aveti o reputatie atat de buna in multe alte privinte. Va rog, haideti sa facem ceva impreuna sa rezolvam problema cersitului", a adaugat Halone.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat