Intalnire intre ministrul muncii si reprezentantii Consiliului National al Dizabilitatii din Romania


Miercuri, 28 septembrie 2011, ora 09.00, a avut loc, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, o intalnire intre ministrul muncii, Sulfina Barbu, consilierul ministrului pe domeniul egalitatii de sanse, Maria Mota si reprezentantii Consiliului National al Dizabilitatii din Romania, prin entitatea sa organizatoare, Asociatia Nevazatorilor din Romania.

In urma discutiilor, presedintele Asociatiei Nevazatorilor din Romania, Radu Ruba a decis sa anuleze mitingul programat in data de 29 septembrie 2011, orele 10.00-14.00, in Parcul Izvor, in fata Camerei Deputatilor.

Radu Ruba a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Astfel, in cel mai scurt timp, Consiliul National al Dizabilitatii din Romania va desemna o echipa ce va face parte din grupul de specialisti, intocmit la Ministerul Muncii , pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Prin acest act, ministrul muncii, Sulfina Barbu, vrea sa se asigure ca drepturile persoanelor cu dizabilitati sunt in concordanta cu principiile din Conventia Organizatiei Natiunilor Unite, promulgata de Presedintele Romaniei prin Decretul nr 1101 din 10 noiembrie 2010. Reprezentantii Asociatiei Nevazatorilor din Romania vor participa, inclusiv, la verificarea si intocmirea dosarelor pentru persoanele cu handicap vizual.

Protectia persoanelor cu handicap ramane una dintre principalele preocupari ale ministrului muncii, Sulfina Barbu. Din respect pentru persoanele cu dizabilitati si drepturile acestora, ministrul muncii va asigura o politica nationala de egalitate a sanselor, de prevenire si de tratament ale handicapului. Parteneriatul public privat va fi intarit, iar un rol important in acest sens il va avea si Radu Ruba, numit consilier voluntar la cabinetul ministrului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat