Inselaciune cu locuri de munca in strainatate


O tanara din Bumbesti-Jiu este suspectata de politisti ca s-a angajat sa intermedieze obtinerea de locuri de munca in Marea Britanie, pentru care a primit diferite sume de bani in valuta, insa, ulterior, nu si-a respectat obligatiile.

Ieri, 28 septembrie 2011, politistii din cadrul Politiei Municipiului Tg. Jiu au fost sesizati de catre patru persoane din orasul Baia de Arama, judetul Mehedinti si orasul Piatra-Olt, judetul Olt, despre faptul ca o tanara s-a oferit sa le intermedieze obtinerea de locuri de munca in strainatate. Desi fiecare dintre persoanele abordate de suspecta au platit ``comisionul`` solicitat, ulterior, aceasta nu i-a mai contactat pentru a-si onora obligatiile.

Urmare a activitatilor de documentare si investigare intreprinse de catre politisti, s-a reusit identificarea si prinderea suspectei.
Astfel, politistii au stabilit ca suspecta, O.C.E., de 28 de ani, din orasul Bumbesti-Jiu, judetul Gorj, in perioada aprilie-august 2011, sub pretextul ca le va gasi locuri de munca in Marea Britanie, a pretins si a primit de la partile vatamate, sume de bani cuprinse intre 100 si 300 de euro. In total, de la cele patru parti vatamate identificate pana in prezent, suspecta si-a insusit, in mod injust, aproximativ 1.200 de euro.
Avand in vedere probatoriului administrat, politistii au dispus retinerea suspectei, pentru 24 de ore, urmand ca astazi sa fie prezentata instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a suspectei, in cauza existand indicii temeinice ca numarul persoanelor inselate este mult mai mare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat