ANOFM: Prognoza cursurilor de formare profesionala, ce urmeaza sa inceapa in luna octombrie 2011


Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca deruleaza, in luna octombrie 2011, 207 programe de formare profesionala pentru un numar de 4.536 persoane, care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite, organizate de agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca si agentia municipiului Bucuresti.

Judetele in care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Olt (294 persoane), Brasov (280 persoane), Iasi (275 persoane), Dambovita (252 persoane), Mures (224 persoane).
Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizeaza programe de formare profesionala, in perioada mentionata, sunt:
- Operator introducere, validare si prelucrare date - 517 persoane
- Inspector resurse umane - 285 persoane
- Lucrator in comert - 281 persoane
- Contabil - 247 persoane
- Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie- 245 persoane
- Bucatar - 211 persoane
- Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaz - 194 persoane
- Agent paza si ordine- 140 persoane
- Lucrator in cultura plantelor- 134 persoaneServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat