Numarul maxim de ore de munca pe saptamana va fi redus


Ministrii europeni ai muncii, reuniti in cadrul Consiliului de profil, la Bruxelles, au convenit asupra reglementarilor comune care permit salariatilor sa lucreze mai mult de 48 de ore pe saptamana, in sensul ca toti cetatenii pot sa munceasca pana la maximum 60 de ore saptamanal, in loc de 72, cat prevede acum legislatia europeana, desigur prin negociere cu patronul.
Denisa Patrascu, secretar de stat la Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si coordonatoarea delegatiei romane la reuniunea europeana: "Transpunerea acordului la noi, care trebuie votat si de Parlamentul European pentru a deveni directiva, va presupune si o modificare de legislatie la noi."Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat