Masurile luate de Ministerul Muncii pentru a sprijini agentii economici sa depuna la timp aplicatiile REVISAL


Avand in vedere ca la 31 octombrie 2011 expira termenul pentru depunerea aplicatiilor REVISAL de catre agentii economici si ca in data de 28 octombrie 2011 s-a constatat ca in Bucuresti un numar mare de agenti economici si-au manifestat intentia de a depune aceste aplicatii in ultima zi lucratoare, MMFPS si Inspectia Muncii au luat urmatoarele masuri pentru a evita crearea unor situatii de blocaj:

Programul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti a fost prelungit pentru ziua de vineri, 28 octombrie a.c. pana la ora 19.00 si s-a dispus continuarea activitatii si in zilele de sambata si duminica pana la ora 16.00.

Personalul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti a fost suplimentat cu 60 de angajati care lucreaza pentru preluarea datelor de la agentii economici, cu 7 angajati in activitatea de coordonare, dintre care 2 informaticieni care asigura functionarea la parametri optimi a sistemului informatic.

Pentru a preintampina eventuale situatii similare in tara, MMFPS si Inspectia Muncii au emis o circulara prin care dispun luarea acelorasi masuri la nivelul InspectoratelorTeritoriale de Munca de la nivelul fiecarui judet.


Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
REVISAL este o aplicatie informatica pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat