OIM: 2012 va fi un an dominat de somaj si proteste


2012 va fi un an dominat de somaj si proteste, se arata intr-un raport al Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), o ramura a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

"Urmatoarele luni vor fi cruciale pentru a evita cresterea alarmanta a somajului si agravarea protestelor", se arata in documentul OIM.

Pentru a se ajunge la ratele somajului de dinainte de criza, trebuie create in urmatorii doi ani 80 milioane de locuri de munca la nivel global. Din acestea, 27 milioane sunt necesare ine conomiile dezvoltate, potrivit Organizatiei.

Zona Euro prezinta cel mai mare risc de agravare a somajului. In Spania, acest indicator a ajuns deja la nivelul foarte ridicat de 21,5%. In randurile tinerilor, cu varste curpinse intre 16 si 25 de ani, rata somajului a ajuns la 45,8%.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat