Administrator cercetat pentru evaziune si folosirea fortei de munca “la negru”


Administratorul unei societati comerciale este cercetat de politisti, fiind suspectat ca a angajat 30 de persoane fara a incheia contracte individuale de munca.

La data de 3 noiembrie 2011, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Ilfov, impreuna cu inspectori I.T.M. Ilfov, au actionat pentru combaterea folosirii fortei de munca fara forme legale.

Au fost realizate mai multe controale la societati comerciale, cu sediul in orasul Pantelimon, care au ca obiect de activitate fabricarea de articole textile si de incaltaminte, efectuandu-se verificari in ceea ce priveste legalitatea infiintarii si functionarii societatilor, inregistrarea contractelor de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca si achitarea contributiilor sociale pentru angajati.

La una dintre societati, au fost identificate 30 de persoane pentru care administratorul unitatii economice nu a intocmit formele legale de angajare.

Politistii de investigare a fraudelor au intocmit pe numele administratorului societatii in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de folosire a fortei de munca fara a incheia contracte individuale de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat