In mod tacit, ziua Sfantului Andrei a fost declarata sarbatoare nationala si zi nelucratoare


Propunerea legislativa care prevedea modificarea Codului muncii in sensul ca ziua de 30 noiembrie, cand este sarbatorit Sfantul Andrei, sa fie declarata sarbatoare nationala si zi nelucratoare a trecut miercuri de Senat prin adoptare tacita.

Senatorii din Comisia pentru munca au intocmit un raport de respingere a propunerii de lege, care este initiata de senatorul PNL Emilian Francu.

Emilian Francu si-a motivat propunerea subliniind faptul ca ``celebrarea Sfantului Andrei coincide cu ziua romanilor de pretutindeni. Vor fi doua zile nationale - una laica si una spirituala - sarbatorite in 30 noiembrie. Credem noi ca romanii trebuie sa cinsteasca aceasta zi, mai ales ca peste 750.000 dintre ei poarta numele Andrei sau Andreea".

La sfarsitul lunii mai, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a transmis Parlamentului o scrisoare in care solicita ca ziua de 30 de noiembrie sa fie declarata printr-o initiativa legislativa sarbatoare legala nelucratoare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat